Data
16 de July de 2011

Voluntaris del TRAM d’Alacant mostren a cent alumnes de l’IES Cavanilles les sortides laborals en FGV

visita ies cavanilles 1

 
Treballadors voluntaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a Alacant han mostrat a un centenar d’alumnes de l’IES Cavanilles d’Alacant el Lloc de Comandament de l’estació de La Marina del TRAM Metropolità d’Alacant i els tallers del Campello.
La iniciativa s’emmarca dintre del Programa Experimental d’Orientació Professional (PEOP) que pretén despertar en els alumnes dels últims cursos de Secundària l’interès per canalitzar el seu futur laboral i acostar-los al món de l’empresa.
 
visita ies cavanilles 2
 
A causa de la importància en nombre dels participants en aquesta visita, els voluntaris van dividir als estudiants en dos grups que van tenir oportunitat de veure les instal·lacions de La Marina i El Campello i de recórrer en un tramvia especial la distància que separa ambdues seus.
 
Durant la visita, els voluntaris de FGV han explicat als joves les diferents sortides professionals que poden trobar en aquesta empresa si els interessa el sector ferroviari, la mecànica, l’electricitat o qualsevol altre ofici relacionat amb els perfils laborals d’aquesta gestora de transports.
 
El grup estava compost per joves de 4º curs de l’ESO. El personal del TRAM ha insistit als joves sobre la importància de tenir una titulació –ESO, Batxiller, FP, Diplomatura o Llicenciatura- i de no abandonar prematurament els estudis. A més, també els han parlat del Pla d’Igualtat que segueix actualment FGV perquè no existeixin discriminacions per raó de sexe en cap dels llocs de treball.
 
Els joves han visitat el Lloc de Comandament des del qual es controla tota la circulació de trens i seguretat de les instal·lacions del TRAM. També han vist com treballa el personal de tallers que s’encarrega dels trens diésel de la Línia 9.
 
En els tallers del Campello han comprovat com es porten a terme les labors de manteniment, reparació i neteja de les unitats de tramvies i trens-TRAM i les diferents funcions que ocupen els treballadors d’aquestes instal·lacions.
 
A més d’en aquesta iniciativa, els treballadors de FGV col·laboren amb altres projectes de voluntariat corporatiu similars com el projecto “Engage” dissenyat per la Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana, Fundar, que coordina el projecte, i la Conselleria d’Educació. Està dirigit a alumnes de 4º de l’ESO (15-16 anys) que han de pensar a prendre decisions sobre el seu futur educatiu-professional i no disposen d’informació suficient per a fer-lo.
 
La col·laboració de FGV en aquests projecte s’emmarca dintre de les diferents activitats de Línia 0 per a fomentar la responsabilitat social corporativa que permeten a l’empresa impulsar accions solidàries, participatives i amb una transcendència positiva per al conjunt dels ciutadans. La participació dels treballadors de FGV és totalment voluntària. Amb ell es pretén promoure les accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i el voluntariat per a involucrar l’activitat de les empreses amb el seu entorn social.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...