Accessibilitat

 Accessibilitat en TRAM d'Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, tal com s’arreplega en el seu Pla d’Accessibilitat Universal, està en constant adaptació de les seues instal·lacions als requeriments d’accessibilitat.

Supressió de barreres Arquitectòniques

  • Totes les parades, trens i tramvies del TRAM estan adaptades a les persones amb problemes de mobilitat reduïda i als viatgers que es desplacen en cadira de rodes.
  • Les estacions subterrànies compten amb escales automàtiques i estan equipades amb ascensors -especialment dissenyats per a persones amb problemes de mobilitat- que comuniquen els vestíbuls amb la via pública i amb les andanes.
  • En totes les parades hi ha rampes per a facilitar a les persones en cadires de rodes l’accés des de les andanes a les unitats.

Supressió de barreres en la Comunicació

Dispositius de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva.

  • L’Espai del Client de Luceros disposa de bucle magnètic.

Dispositius de comunicació per a persones amb discapacitat visual.

  • Els teleindicadores de les parades de la L2 disposen de dispositiu Cyberpass, que permet escoltar la informació sobre el pas dels pròxims trens, des de l’altaveu del qual disposen les parades. Aquest dispositiu s’acciona mitjançant un comandament desenvolupat per ONCE i mitjançant sistema bluetooth.